
כשאני מדמיינת גן עדןהתמונה כוללת מרחב אינטימי, מטופח ומוקפד, המון פרחים, שפע של ירוק, מוסיקת רקע נעימה, פרגולות עם ויסטריה מטפסת, קול פכפוך מים, נוף מרהיב שלא שבעים ממנו, פינות ישיבה יפות ואנשים נינוחים, צוחקים, נהנים, מדי פעם נשמע ברקע צליל נקישת כוסות יין.
בשבת האחרונה מצאנו את עצמנו בחלקת גן עדן קטנה, יקב נחמני, אסקפיזם בגלבוע.

יקב משפחתי שמייצר 3,000 בקבוקים בשנה ולמרות שבאופן רשמי כדי להקרא יקב בוטיק יש לייצר מעל 10,000 בקבוקים בשנה, יקב נחמני הוא סופר בוטיק וסופר fine.
הכל התחיל ממתנה שקיבל דוד, אב המשפחה, ליום הולדת 50, קורס יין, and the rest is history.

שקד, הבת הצעירה, שניראית כמו טינקרבל ומרחפת לה בנועם בין האורחים, נכנסה גם היא לתחום, לומדת יין באוהלו ומקדמת, בין היתר, את האירוח ביקב, בחצר בית המגורים, הכי משפחתי ואינטימי שיכול להיות.
והשחקנים הראשיים, היינות – מה אגיד ומה אומר, דוד יודע מה הוא עושה, טעמנו חמישה יינות אדומים, מעניינים באופן העשייה שלהם ובתוצאה הסופית.
היינות מגיעים בליווי מגשי גבינות ודברים טובים, מעוצבים בקפידה ויפים כל כך לעין, מה שבעיני חשוב לפחות כמו הטעם. עוד חלק שיושב בול בתמונה הכללית המוקפדת.

לקינוח קיבלנו גם טעימה של גראפה בהשרייה של חרובים, ערק אניס וברנדי, כולם בייצור עצמי של דוד, שגם כאן חשף אותנו לסקרנות שלו לחקור ולנסות ולאהבה והטוטאליות שמאפיינים את כל מה שהוא עושה. טעימות הקינוח לא למכירה (וחבל). לשמחתנו היינות כן למכירה ובאו איתנו הביתה: הגר 2015, מרלו ו׳שקד 2017׳ – בלנד של מרלו וקברנה סוביניון וכמו שדוד אומר, ״שקד תמיד תהייה בלנד של 50-50״ כל היינות מקבלים את שמות בני המשפחה, ולשתות את ׳שקד׳ אחרי שפגשנו אותה ושמענו את הסיפור מאחורי היין, זה אחלה ערך מוסף.
אפשר להתארח ביקב רק בשבתות, למעט במקרים יוצאי דופן, ועל פי רוב הם fully booked חודש וחצי קדימה.
יקב נחמני נבחר לשני במסע היין שלי בעקבות הספר ׳מפת יין – הרפתקה ישראלית׳ , בשל המשפחתיות והרצון ללמוד על יקב קטן שמתקיים בחצר הבית והוא אכן היה שיעור משמעותי.
166אסתי כהן פילוס, Galit Koren ו164 נוספים56 תגובות2 שיתופיםלייקתגובהשתפי